26 Nisan 2013 Cuma

DUADA SALÂT OKUMAK

Rahman ve Rahim olan Allah'ın adıyla...

Elhamdulilahi Rabbil Alemin
Esselatu Ve's-Selamu Aleyke Ya Rasullallah
Esselatu Ve's-Selamu Aleyke Ya Habiballah
Esselatu Ve's-Selamu Aleyke Ya Seyyidel Evveline ve'l Ahirin

Rabbim, bugünün şerrinden sana sığınırım, ve SEN'den bugünün hayrını isterim. Eksikliğimi, cahilliğimi, gafletimi, isyanımı bana bağışla... SEN'i her türlü eksiklikten ve noksanlıktan tenzih ederim. Sana sığınır sana dayanır, halimi sana arz ederim. Sen merhametlilerin en merhametlisisin. Bana da merhamet et Rabbim... Amin...
__________________________

Fadâle İbnu Ubeyd (radıyallâhu anh) anlatıyor:
"Resûlullah (aleyhissalâtu vesselâm) dua eden bir adamın, dua sırasında Hz. Peygamber (aleyhissalâtu vesselâm)'e salat ve selam okumadığını görmüştü. Hemen: 

"Bu kimse acele etti"  buyurdu. Sonra adamı çağırıp:

"Biriniz dua ederken, Allahu Teâlâ'ya hamd u senâ ederek başlasın, sonra Hz. Peygamber (aleyhissalâtu vesselâm)'e salât okusun, sonra da dilediğini istesin" buyurdu."

Tirmizî, Daavat 66,(3473, 3475); Ebû Dâvud, Salât 358, (1481); Nesâî, Sehv 48, (3, 44).



2 yorum:

  1. Hz. Ömer (radıyallâhu anh) anlatıyor: "Resûlullah (aleyhissalâtu vesselâm) buyurdular ki: "Dua sema ile arz arasında durur. Bana salat okunmadıkça, Allah'a yükselmez. (Beni hayvanına binen yolcunun maşrabası yerine tutmayın. Bana, duanızın başında, ortasında ve sonunda salât okuyun.)"

    Tirmizî, Salât 352, (486).

    YanıtlaSil
  2. Hz. Enes (radıyallâhu anh) anlatıyor: "Resûlullah (aleyhissalâtu vesselâm) buyurdular ki:

    "Sizden biri dua edince "Ya Rabb! Dilersen beni affet! Ya Rabb dilersen bana rahmet et!" demesin. Bilâkis, azimle (kesin bir üslubla) istesin, zira Allah Teâlâ Hazretleri'ni kimse icbâr edemez."

    Buhârî, Daavât 21, Tevhîd 31; Müslim, Zikr 7, (2678-79); Muvatta, Kur'an 28 (1, 213); Tirmizî, Daavât 79 (3492); Ebû Dâvud, Salât 358, (1483); İbnu Mâce, Dua 8, (3854).

    YanıtlaSil